Aviationlive2
αυτή τη στιγμή βλέπετε το φόρουμ σαν επισκέπτης και υπαρχουν τμηματα που δεν μπορειτε να δειτε , παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση


ευχαριστώ.


At the moment you see the Forum as a guest and are not able to see some topic's, please log in or register to gain full access to the forum

thank you.

Στον Στρατό καταφεύγει η κυβέρνηση για τα σκουπίδια!

Go down

Στον Στρατό καταφεύγει η κυβέρνηση για τα σκουπίδια!

Post by tasoscorsair on Mon Oct 17, 2011 9:40 am

Στον Στρατό καταφεύγει η κυβέρνηση για τα σκουπίδια!

Tο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών, ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών, που προφανώς δεν μπορεί να λύσει με την πολιτική που ακολουθεί...

Συγκεκριμένα, το ΥΠΕΘΑ ενημέρωσε ότι έχει στη διάθεσή του 170 στρατιωτικούς οδηγούς με επαγγελματικό δίπλωμα, οι οποίοι ίσως βγουν στους δρόμους τις επόμενες ώρες. Προς το παρόν, η απόφαση αφορά μόνο την Αθήνα.

Αύριο, ενδέχεται να διατεθούν άλλοι 50-60 οδηγοί, ενώ υπάρχει καταρχήν σκέψη να συνοδευτούν από αριθμό στρατιωτών που θα μαζεύουν τα σκουπίδια και θα τα φορτώνουν στα οχήματα.

Για το όλο θέμα, υπήρχε από χθες συννενόηση μεταξύ του υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη και του υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου με την ηγεσία του υπ. Εσωτερικών (κ.κ. Καστανίδη και Κουκουλόπουλο).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Έκαναν τους στρατιωτικούς ... σοφέρ στους ιδιώτες που μαζεύουν σκουπίδια!

Aπόλυτα αντισυνταγματική είναι η χρήση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και η διάθεση της υπηρεσίας τους σε ιδιωτικά μέσα και εταιρείες για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Αφού για άλλη μια φορά διαψεύστηκε η κυβέρνηση και ο υφυπουργός Εσωτερικών -γνωστός "βενιζελικός"- Πάρης Κουκουλόπουλος για το ότι "Η Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα" (εννοώντας ότι από την Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα θα έχουν συλλεγεί οι χιλιάδες τόννοι σκουπιδιών που πνίγουν την πρωτεύουσα) και οι τρεις ιδιωτικές εταιρείες (κάποιες συνδέονται με διαπλεκόμενους επιχειρηματίες) αποδείχθηκαν απόλυτα ανεπαρκείς, τώρα θυμήθηκαν τον ... Στρατό, όπως έχουμε γράψει σε άλλο μέρος της α' σελίδας.

Όμως αυτή η εμπλοκή είναι 100% αντισυνταγματική και παράνομη. Είναι τελείως διαφορετική η εμπλοκή του Στρατού στην Θεσσαλονίκη που άνδρες και οχήματα διατέθηκαν, όχι για να σπάσουν κάποια απεργία, αλλά για να βοηθήσουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών και τελείως διαφορετικό το ότι διαθέτουν 170 στρατιωτικούς κατόχους αδειών επαγγελματικής οδήγησης σε ιδιώτες και με ιδιωτικά οχήματα που θα παίξουν το ρόλο των σοφέρ των ιδιωτών.

Κατ'αρχήν δεν μπορεί να κινεί και να χρησιμοποιεί ιδιωτικά μέσα το προσωπικό του Στρατού. Αν τα απορριμματοφόρα δεν ήταν ιδιωτικά, αλλά των Ε.Δ. θα μπορούσαν να επικαλεστούν ορισμένες ειδικές διατάξεις του Συντάγματος και να χρησιμοποιηθούν. Τώρα, όχι!

Αν γίνει κάποιο ατύχημα, ποιος θα έχει την ευθύνη; Οι Ε.Δ. ή οι ιδιώτες; Το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά την χρήση των Ε.Δ. ως ιδιωτικό Στρατό. Με την διάθεση 170 επαγγελματίών οπλιτών, που τους διατάζουν να εργαστούν για λογαριασμό των ιδιωτών, αυτομάτως δημιουργείται τεράστιο Συνταγματικό θέμα.

Όσο για τις δηλώσεις του υφυπουργού Άμυνας, Κώστα Σπηλιόπουλου, πως «η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ελήφθη έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών. Εκτός από το βασικό στόχο για την υπεράσπιση της πατρίδας, ο στρατός έχει και κοινωνικό ρόλο» και ότι «Στο πλαίσιο αυτού του κοινωνικού ρόλου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους πολίτες της Αθήνας, θα βοηθήσει να ξεπεραστεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα», η απάντηση είναι ότι όσοι παραβαίνουν το Σύνταγμα εν γνώσει τους και διαθέτουν στρατιωτικό προσωπικό σε εταιρείες που έχουν συμβληθεί με το δημόσιο διαπράττουν κορυφαίο ποινικό αδίκημα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
avatar
tasoscorsair
Member
Member

Αριθμός μηνυμάτων : 234
Ημερομηνία εγγραφής : 2011-10-02
Τόπος : Athenss

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum